73% озимини у Харківській області знаходиться в доброму стані. Про це 25 січня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. 27% озимини потрібно пересіяти. Остаточні висновки про стан озимини, за словами віце-губернатора, поки робити рано: оцінювати її стан аграрії будуть навесні.

В.Алексейчук зазначив, що в найкращому стані перебуває озимина в Барвінківському, Дворічанському, Куп'янському районах, у нормальному - у Харківському, Зміївському і Чугуївському. Найгірший стан озимини - у Красноградському, Валківському, Куп'янському, Богодухівському, Золочівському районах.

"Там, де були дотримані всі технологічні процеси, не виникло проблем навіть за цих погодних умов. А там, де затримали посів, висушили землю, звичайно, хороших сходів немає", - підкреслив віце-губернатор. За його словами, пересівати велику частину площ планується кукурудзою (80%), ячменем, круп'яними культурами і соєю.

Довідка "SQ". На грудень, озимина зійшла на площі 363,8 тис. га, з них: 347,4 тис. га пшениці, 3,7 тис. га ячменю, 12,7 тис. га жита та 16,5 тис. га ріпаку . У хорошому стані перебували 78,7 тис. га посівів, у задовільному - 173,2 тис. га, у поганому - 111,9 тис. га.

У 2011 р. у Харківській області зібрано близько 3,5 млн. т зерна та 952 тис.т соняшнику (це рекордний урожай соняшнику для області).