"Машинобудівні підприємства Харківської області в 2010 р. порівняно попереднього року збільшили випуск продукції на 22%, а за рівнем реалізації вийшли до показників докризового 2008 р. і на 2 млрд. грн. перевищили план", - заявив в ефірі обласного телебачення першим заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Володимир Бабаєв, передав офіційний сайт ХОДА.

"Південкабель" у два рази збільшив обсяги виробництва, "Світло шахтаря" - на 25%, ФЕД - на 30%. "Турбоатом" і "Електроважмаш" вийшли на випуск і реалізацію товарної продукції на один млрд.грн. Завод "Комунар" збільшив обсяги виробництва на 70 млн.грн., Харківський тракторний завод і "Укрспецвагон" - у два рази", - зазначив В.Бабаєв.

За його словами, з 34 машинобудівних підприємств Харківської області тільки на чотирьох зафіксовано зниження обсягів виробництва. "2011 р. за нашим прогнозними показниками та за фінпланом підприємств дає нам упевненість, що в машинобудуванні ще на 30% буде збільшено випуск продукції", - підкреслив віце-губернатор.