Більшість платників податків Харківщини позитивно оцінили вплив на ведення їхнього бізнесу змін у податковому законодавстві. Про це свідчать результати опитування, проведеного податківцями Харківського регіону серед суб'єктів господарювання, повідомили 24 листопада "SQ" у Державній податковій адміністрації в Харківській області.
За даними опитування, 72% (913 платників податків) позитивно оцінили вплив на ведення бізнесу змін у податковому законодавстві, 14% (176) заявили, що зміни не торкалися їх діяльності, а 173 (14%) опитаних повідомили, що зміни в податковому законодавстві зовсім не вплинули на їхній бізнес.
При цьому 89% опитаних повідомили, що знають про функціонування на сайті ДПС України електронних сервісів, таких як "Єдина база податкових знань", "Електронна звітність", "Бази ДПС платників ПДВ", "Дізнайся більше про свого бізнес партнера" і користуються ними у своїй роботі.

На питання "Чи є необхідність у спрощенні форм податкової звітності (декларації), а також у зменшенні її кількості?" відповіли, що не бачать такої необхідності, 162 (13%) людини. Проте 20% (254) громадян заявили, що спрощувати необхідно лише деякі форми звітності, а 23% (288) зазначили, що більшість форм податкової звітності вимагає спрощення. Вважають за доцільне скорочення числа податкових звітів та декларацій 24% (300) респондентів.

У ході опитування громадяни зазначили, що найважливішим досягненням введення Податкового кодексу є зменшення загальної кількості податків і зборів. Другу і третю позиції серед вагомих досягнень зайняли поетапне зниження ставки ПДВ і податку на прибуток. Також громадяни позитивно оцінили зменшення терміну тривалості документальних перевірок і скасування податку з власників транспортних засобів.

Як повідомили в податковій, анкетування громадян було проведене протягом першої декади листопада цього року під час семінарів з платниками податків, індивідуальних зустрічей, круглих столів. Опитування проводилося з метою визначення ставлення платників податків до норм Податкового кодексу України та внесеними змінами до податкового законодавства. Усього в опитуванні взяли участь 1262 людини.