ДК "Укргазвидобування" (Київ) НАК "Нафтогаз Україна" ввела в експлуатацію автозаправну станцію (АЗС) в Куп'янську Харківської області (вул.Харківська, 113). Про це повідомили "SQ" у прес-службі компанії. На новій АЗС розміщено чотири паливно-роздавальні колонки для реалізації бензину, дизпалива і зрідженого газу. Нова АЗС стала дванадцятим побудованим компанією автозаправним комплексом. Завдяки розвитку власної мережі, за останній рік обсяг реалізації нафтопродуктів через АЗС "Укргазвидобування" збільшився вдвічі.

Як відзначили у прес-службі, поки через власну мережу "Укргазвидобування" реалізує 2-3% нафтопродуктів власного виробництва. "Укргазвидобування" сформує мережу АЗС, яка могла б впливати на ціноутворення на ринку нафтопродуктів. Це наш обов'язок як державної компанії і це шлях до зміцнення нашої фінансової стабільності", - заявив директор компанії Юрій Борисов.

Довідка "SQ". ДК "Укргазвидобування" в кінці 2007 р. почала розвивати власну мережу АЗС. Під брендом "Укргазвидобування" працює 12 АЗС, усі - у Харківській обл. На автозаправних станціях реалізуються нафтопродукти виробництва Шебелинського ГПЗ (Харківська обл.), який входить до структури ДК "Укргазвидобування".