Харьковская власть ищет инвестора для реконструкции Сумского рынкаСумський ринок Харкова буде відновлений. Про це 23 червня під час прямої телефонної лінії в харківській редакції газети "Комсомольська правда в Україні" повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, уже завершена розробка робочого проекту будівництва ринку з літнім майданчиком, критим ринком і холодильниками.

За словами М.Добкіна, поки що немає інвестора для будівництва ринку. "В принципі, проект не дуже дорогий у масштабах міста, але міському бюджету він не під силу. Якщо з'явиться людина або структура, яка готова буде профінансувати цей проект, місто із задоволенням надасть можливість для інвестицій. Проект дуже гарний", - зазначив М.Добкін.

Довідка "SQ". Виконком Харківської міськради 2 листопада 2006 р. надав ТОВ "Салгір" (підконтрольний концерну "АВЕК і Ко") дозвіл на реконструкцію будівлі та майданчика Сумського ринку. 4 квітня 2007 р. це рішення було скасовано. Коментуючи це рішення, М.Добкін зазначив, що виконком "давав дозвіл на реконструкцію Сумського ринку, а не на будівництво там "чого б то не було". Територіальна громада Харкова зацікавлена ​​в тому, щоб на місці Сумського ринку був ринок".