"Стадіон "Олімпік" Харківського державного вищого училища фізкультури № 1 до Євро-2012 побудувати не встигнуть", - заявив 24 квітня на засіданні комісії з питань бюджету Харківської облради начальник управління з координації підготовки та проведення Євро-2012 Харківської облдержадміністрації Олексій Токар.

За його словами, незважаючи на запевнення Національного комітету з підготовки проведення Євро-2012, кошти на будівництво стадіону отримані не були, хоча у 2012 р. обіцяли виділити 12 млн.грн. Як зазначив О.Токар, на стадіоні вже виконано робіт на 4 млн.грн. за рахунок коштів підрядника. "Очікується, що стадіон буде добудований і ввійде до інфраструктури спортивних об'єктів області", - зазначив О.Токар.

За його словами, в цілому відсутність стадіону не позначиться на якості проведення Євро-2012 у Харкові. Стадіон планувався як резервна трансфертна база для команд, які гратимуть у Харкові. З цим завданням за необхідності зможуть впоратися футбольна база ФК "Металіст" у сел.Високий (Харківський р-н) та база відпочинку Південної залізниці "Сонячний". "Поки ситуація складається так, що і ті бази, які вже побудовані, не затребувані в повному обсязі", - зазначив О.Токар.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі й Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом із Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. Згідно з жеребкуванням Євро-2012, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні "Металіст" відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.

Три національні футбольні збірні, які будуть проводити матчі в Харкові, вибрали місцем базування готель "Металіст" у сел. Високий Харківського району. На базі готелю "Металіст" на нічліг залишаться збірні Німеччини, Данії та Португалії. Що стосується збірної Голландії, то вона проведе в Харкові 6 днів і розміститься на території "Superior Golf Hotel". База ПЗ "Сонячний" буде використовуватися для розміщення цільових груп.