Завтра, 25 січня, - останній день подачі заяв від підприємців для переходу на спрощену систему оподаткування. Як повідомили "SQ" у прес-службі ДПА в Харківській області, якщо підприємець не встиг до цього терміну подати до податкової служби заяву про перехід на спрощену систему, то до 1 квітня він буде працювати на загальній системі, а з 1 квітня цього року зможе перейти на спрощену за умови, що надасть таку заяву за 15 днів до початку другого кварталу.

За даними управління оподаткування прибутків фізосіб, на 24 січня заяви про перехід на спрощену систему подали близько 70 тис. підприємців Харківської області. Очікувалося, що встигнуть оформити документи 90 тисяч підприємців. Як повідомили в обласній податковій, сьогодні і завтра всі податкові інспекції продовжать робочі дні і будуть відкриті "до останнього клієнта".

Також у податковій службі повідомили, що з 1 січня 2012 р. набрав чинності національний класифікатор України ДК 009:2010 "Класифікація видів економічної діяльності" (КВЕД-2010). У той же час цього роцку будуть діяти і старі коди видів економічної діяльності (КВЕД), видані держреєстратором у 2009 р. (КВЕД-2005).

овідка "SQ". Як повідомили у ДПС, заяви на отримання свідоцтва про роботу на єдиному податку потрібно подати до податкової служби з 1 до 25 січня 2012 р. Податкова служба працює з продовженим до 20.00 робочим днем.

Верховна Рада 4 листопада 2011 р. прийняла закон (№ 4014-17), яким вноситься низка змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо спрощеної системи оподаткування. Законом, зокрема, відмінено п.п. 139.1.12 Податкового кодексу, що містить заборону на включення до витрат платника податку на прибуток вартості товарів, робіт і послуг, отриманих від спрощенців, збільшена межа валової виручки з 500 тис.грн. до 3 млн.грн., за якою можна працювати на єдиному податку, спрощенцям наданий вибір - реєструватися платниками ПДВ чи ні.