Группа лиц пытается объявить банкротом Харьковский завод шампанских вин 
"Група осіб намагається довести до банкрутства ДП "Харківський завод шампанських вин", - заявив 23 липня "SQ" директор заводу Юрій Раїна. За його словами, завод має заборгованість приблизно у 3,6 млн.грн. "Ми готові її повернути в будь-який час , у розстрочку у рамках мирової угоди. Для заводу з річним оборотом у 200 млн.грн. повернути 3 млн.грн. - це не така вже й велика проблема, але група осіб всіма шляхами намагається не взяти ці гроші. Їх завдання - "зайти" на завод", - зазначив Ю. Раїна.

За його словами, нещодавно відбулося засідання Господарського суду Харківської області, на якому на завод був призначений арбітражний керівник. "На завод він ще не приходив, оскільки немає остаточного рішення суду для початку його роботи. Хто ця людина, мені не цікаво. Важко також сказати, яку групу він представляє. Цих груп вже стільки, що я в них заплутався", - заявив Ю. Раїна.

Довідка "SQ". Завод виробляє шампанські та інші вина. Виробнича потужність заводу - 20 млн. пляшок на рік.

У квітні 2009 р. слідчий відділ управління СБУ в Харківській області порушив кримінальну справу за фактом розкрадання майна ДП "Харківський завод шампанських вин" на 58 млн. 367 тис.грн. посадовими особами підприємства.