Група компаній "Агроліга" (Харків) в I кварталі 2010 р. отримала чистий прибуток у розмірі 2 млн.грн. (збільшення в 32 рази порівняно I кварталу 2009 р.), валовий прибуток виріс більш ніж в 4 рази - до 2 млн. 600 тис.грн., оборот збільшився в 2 рази - до 12 млн. 900 тис.грн. Як повідомили "SQ" у прес-центрі групи, відповідні дані розміщені у фінансовому звіті компанії.

За словами фінансового директора ГК "Агроліга" Дмитра Бабаєва, весняний період є традиційно витратним для аграрних підприємств. "Однак нам вдалося уникнути негативної закономірності і завершити I квартал 2010 р. з істотним поліпшенням фінансових показників. Це стало можливим, зокрема, завдяки роботі маслозаводу. Ми ввели його в експлуатацію в 2009 р., а вже в перші місяці 2010 продукція заводу склала 60% загального обсягу продажів групи", - відзначив він.

Також, за його словами, в I кварталі 2010 р. помітні зміни сталися у тваринницькому комплексі "Агролігі". На 96% збільшилася удойність корів. У I кварталі 2010 р. середньоденний удій молочної корови склав 13,53 л на день, тоді як за аналогічний період 2009 р. цей показник складав 6,9 л на день. За рахунок цього оборот молочного тваринництва зріс на 93% і продовжує рости.      Д. Бабаєв відзначив, що збільшення удойності відбулося за рахунок зміни структури кормів, а також впровадження комплексу заходів з підвищення надоїв.

Довідка "SQ". Група компаній "Агроліга" працює на українському ринку агропродукції з 1992 р. Підприємства, що входять до групи, вирощують зернові культури, займаються переробкою соняшника в олію і молочним тваринництвом. "Агроліга" обробляє понад 5,5 тис.га землі в Харківській області. Потужність заводу з переробки соняшнику - 20 тис.т на рік. Молочне стадо налічує більше 500 голів. ГК "Агроліга" - перша українська компанія середнього бізнесу, яка завершує процедуру виходу на майданчик "NewConnect" Варшавської фондової біржі (Польща).