В Харьковской области обанкротились два молокозаводаГосподарський суд Харківської області розглянув справи про банкрутства. Про це повідомляється в газеті "Голос України". Банкрутами визнані ВАТ "Красноградський маслосирзавод" (вул.Котляревського, 48) і ВАТ "Богодухівський молокозавод" (пров.Харківський, 6). Ліквідаторами обох заводів призначена арбітражний керівник Л.Коногіна.

Як повідомили "SQ" у Красноградській райдержадміністрації, дійсно, завод збанкрутував, і на його виробничих потужностях створили нові підприємства, які простоюють і закупівлею молока та виробництвом молокопродуктів не займаються. На підприємстві працюють тільки сторожі. Як повідомили в райдержадміністрації, цей завод був єдиним молокозаводом у районі. Молоко, яке виробляється в районі і яке раніше забирав Красноградський маслосирзавод, забирають підприємства із сусідніх районів, а також з Полтавської області.

Довідка "SQ". За даними на червень 2009 р., Красноградський маслосирзавод входив до структури торговелнього дому "Велес". До торговельного дому також входили Харківський завод з виробництва плавлених сирів і Богодухівський маслосирзавод. "Велес" був організований на базі торговельного дому "Плавлені сири" торговелнього дому "Мілкер" ("Мілкер" був заснований 11 вересня 2004 р.). На Красноградському заводі була встановлена ​​технологічна лінія з виробництва сирів російської групи.

Як повідомили раніше в Красноградській райдержадміністрації, завод (у минулому - передове підприємство регіону) вже кілька років не може запустити виробництво. Маслосирзавод не працює, оскільки немає можливості реалізовувати сир в Україні (у країні його виробляють занадто багато).