В Орджонікідзевському районі Харкова працює мобільна бригада, яка виконує ремонт будинків за кошти спонсорів. Про це 22 листопада розповіла журналістам голова Орджонікідзевської райадміністрації Харкова Ольга Вельможна. За її словами, всього мобільна бригада виконала ремонтів на 250 тис.грн.

Як зазначила голова райадміністрації, будинки в Орджонікідзевському районі будувалися у 30-40-х роках минулого століття. "Зараз підприємства передали свій житловий фонд у комунальну власність. Цей процес продовжується - на чергову сесію міськради буде винесене питання про передачу в комунальну власність ще двох житлових будинків та гуртожитку Харківського тракторного заводу (ХТЗ). Усього в районі 577 будинків комунальної власності, і кожен другий будинок потребує ремонту", - зазначила О.Вельможна.

За її словами, в районі 42 будинки потребують капітального ремонту, близько 413 будинків - поточного. "Це колосальні витрати. За нашими підрахунками, щоб вирішити всі проблеми, на які вказують мешканці району, потрібно 50 млн.грн. У 2011 р. на капітальний і поточний ремонт житлового фонду району виділено 4 млн.грн.", - зазначила О.Вельможна.

Вона повідомила, що ще одна проблема району - догляд за тими територіями, які не закріплені за підприємствами. Наприклад, якщо раніше на ХТЗ працювало 32 тис. осіб, і була можливість прибирати територію навколо заводу, то зараз на заводі працює трохи більше 3 тисяч осіб. Окрім того, в районі немає ВНЗ, студентів яких можна було б залучити до прибирання. "Тому домовляємося про допомогу з підприємствами", - зазначила О.Вельможна.

Довідка "SQ". Площа Орджонікідзевського району - 33,4 кв.км, чисельність населення - 157 900 осіб. У районі 438 продовольчих і промислових магазинів, об'єктів ресторанного бізнесу, 204 об'єкти дрібнороздрібної мережі, 21 супермаркет, 5 торговельних майданчиків і ринок. Серед промислових підприємств - тракторний і плитковий заводи, завод "Південкабель".