Вісім цукрових заводів (потужністю 15,5 тис.т переробленого буряка на добу) планують працювати в 2010 р. у Харківській області. Про це 22 липня на засіданні Харківської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив начальник Головного управління агропромислового комплексу Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Ігор Зубрич. За його словами, всі заводи отримали ліцензії на виробництво цукру, проводять капремонти і почали підготовку до прийому буряків. Заводи планують почати роботу 25 серпня, закінчити - 10 вересня.

За словами І. Зубрич, планується, що на заводи від господарств області надійде 800 тис.т цукрових буряків, 200 тис.т - з Дніпропетровської, Луганської, Полтавської та Сумської областей. Обсяг виробництва цукру складе 120-124 тис.т за потреби області в 114 тис.т.

Довідка "SQ". Як заявив раніше заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, на 15 липня 2010 р. до роботи в новому сезоні готові шість заводів, ведеться робота з підготовки до роботи інших. Усього в області - 9 цукрозаводів (у 2009 р. працювало 5 заводів).