Борги 12 великих підприємств Харкова до держбюджету на 1 квітня склали 214 млн.грн. Про це повідомили "SQ" у Спеціалізованій ДПІ з роботи з великими платниками податків у Харкові. У рамках заборгованості 114,3 млн.грн. складає податковий борг, 100 млн.грн. - неподаткових. Серед підприємств - боржників найбільші суми боргу мають ДП "Завод ім.Малишева", ПФ "Орнатус" та ПФ "Апія".

Як зазначили в ДПІ, порівняно 1 березня 2011 р. податковий борг зріс на 31,7 млн.грн., або на 7%, а з боржників вибули Український державний проектний інститут "Укрміськбудпроект" і ВАТ "АТ "Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірювань". Податковий борг зріс у ПФ "Орнатус", ПФ "Апія" та ДП "Завод ім. Малишева". Порівняно 1 січня 2011 р. кількість підприємств - боржників скоротилася з 18 до 12.

За інформацією ДПІ, чотири підприємства мають заборгованість із зарплаті перед своїми працівниками. на 1 квітня вона становить 27,6 млн.грн., що на 4,1 млн.грн. менше порівняно початку березня. Серед підприємств-боржників - завод ім. Малишева, ДП "Харківський завод електроапаратури", ТОВ "Фірма "Рогань" і ТОВ "Марбел-Рогань".

Заборгованість до місцевого бюджету з податку з прибутків фізичних осіб склала 26,3 млн.грн.

 

Довідка "SQ". На обліку в Спецподатковій на 1 березня перебували 225 платників податків. Серед клієнтів СДПІ - ЗАТ "Філіп Морріс Україна", статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця", ВАТ "Турбоатом", ЗАТ "Завод "Південкабель", ДП "Завод "Електроважмаш", ДП "Харківський завод електроапаратури", КП "Харківські теплові мережі", ДП "Завод ім.Малишева", а також низка банків Харкова.