Завод им.Малышева загружен заказами минимум на пять лет – и.о. директора завода"ДП "Завод ім.Малишева" (Харків) завантажене замовленнями мінімум на п'ять років", - заявив 20 квітня журналістам в.о. генерального директора заводу Володимир Мазін. За його словами, крім замовлення на поставку до Іраку БТР-4, завод виконує ще низку замовлень Міноборони та іноземних держав. "Успішно виконується контракт з міністерством оборони Єгипту на модернізацію 200 бронетранспортерів ОТ-62 "Топаз". Перші три "Топази" будуть передані замовнику у першій декаді травня 2011 р.", - зазначив В.Мазін.

За його словами, для Міноборони Україні виконується замовлення на модернізацію 19 танків Т-64 до рівня БМ "Булат". Зараз з Міноборони ведуться переговори про фінансування проекту. Очікується надходження близько 44 млн.грн. Керівник заводу також зазначив, що відновлені переговори з Бразилією про постачання машин для ремонту трубопроводів. "Коли я прийшов на завод, він був практично зупинений. Були заморожені переговори з багатьох потенційних контрактів. Ми також відновили переговори з НАК "Нафтогаз України" про можливість виробництва на заводі ім.Малишева бурових вишок", - зазначив В.Мазін.

За його словами, для виконання поставлених завдань на заводі проводиться як реконструкція виробництва, так і зміни в управлінській та кадровій сфері. "Ми хочемо на мінімальній площі поставити ефективне обладнання, що керується грамотними молодими людьми і буде випускати максимум продукції. Коли я прийшов на завод, у мене було 17 заступників. А зараз у мене три заступники, збільшена роль начальника виробництва. У результаті за кілька місяців вдалося налагодити роботу заводу. Ми міняємо підходи до управління підприємством. Ті методи, які застосовувалися при СРСР, застаріли", - заявив В.Мазін.

За його словами, чисельність робочих скорочувати не планується, а управлінців - планується. "Чисельність апарату управлінців зберігалася з часів СРСР, а у зв'язку зі скороченням обсягів виробництва йшли з заводу робітники. І в результаті залишилося співвідношення 70% управлінців і 30% - робітників. Виходить, що 30% заробляють, а 70% з ложками чекають. А всього потреба у кваліфікованих працівниках, які повинні прийти на завод, складає близько 1 тис.осіб", - зазначив В.Мазін.

Довідка "SQ". Завод ім.Малишева заснований 1895 р. як паровозобудівне підприємство. Зараз завод виробляє бронетехніку, обладнання для паливно-енергетичного комплексу, дизельні двигуни і двигун-генератори (серій ДТ, ДН, Д80, Д100) для залізничного транспорту, автотранспорту та суден, автономні джерела енергопостачання на основі дизель-генераторів і газових мотор-генераторів, бурошнекові комплекси БШК-2ДМ.

Завод ім.Малишева виконує низку державних замовлень, зокрема, виробництво партії танків "Оплот", модернізацію танків до рівня бойової машини "Булат", а також замовлення на виробництво бронетранспортерів, які будуть поставлені в Ірак.

В.Мазін призначений в.о.гендіректора в березні 2011 р.