Санаторій "Березовські мінеральні води" (Дергачівський р-н, Харківська обл.) виграв тендери на оздоровлення 357 дорослих ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Про це повідомив "SQ" головлікар санаторію "Курорт "Березівські мінеральні води" Олександр Сердюк. За його словами, частина людей вже проходить оздоровлення. "Ми оздоровлюємо переважно чорнобильців не з Харківської області. В основному до нас їдуть мешканці Київської, Житомирської та Рівненської областей. У цілому вийшла значно менша кількість курортників, ніж планували прийняти", - зазначив О.Сердюк.

За його словами, в результаті участі в тендерах було укладено контракт на оздоровлення 900 дітей-чорнобильців. Одночасно в санаторії можуть перебувати близько 200 дітей. Не всі тендери, в яких брав участь санаторій, відбулися, й оголошений додатковий тендер, в якому "Бермінводи" знову будуть брати участь. "Деякі лоти не пройшли, наприклад, через те, що міністерство зняло низку учасників, у яких був один засновник - профспілки. В інших випадках з торгів знімалися санаторії, які не відповідали тим жорстким вимогам, які були пред'явлені. Наш санаторій пройшов у всіх тендерах, але через те, що знімали інших учасників, іноді ми залишалися єдиною установою. У цих випадках лоти оголошувалися такими, що не відбулися. Додатковий лот повинен пройти до 29 червня. Ми розраховуємо отримати 2,5 тис. путівок на оздоровлення дітей. Вони будуть оздоровлюватися з серпня і до кінця 2011 р.", - зазначив О.Сердюк.

Довідка "SQ". Клінічний санаторій "Курорт "Березівські мінеральні води" - один із найстаріших європейських курортів, питний і бальнеологічний курорт. Санаторій спеціалізується з лікування захворювань органів травлення, обміну речовин, нирок і сечовивідних шляхів і ін. На території санаторію знаходяться джерела мінеральної води, найвідоміша з яких - "Березівська".