Вартість реконструкції харківської філармонії (вул. Римарська, 21) скорегована у зв'язку із змінами об'ємно-планувальних та акустичних параметрів органного залу і приміщень для глядачів. Як повідомив "Вісник державних закупівель", нова вартість робіт складає 162 млн.грн.

Переможцем тендеру стало ПАТ "Трест "Житлобуд-1". Роботи планується проводити до 2014 р. Тендер проводило управління капітального будівництва облдержадміністрації.

Довідка "SQ". Реконструкція будівлі харківської філармонії розпочалася в березні 2005 р. У 2006 р. ремонтні роботи велися на благодійні кошти (близько 8 млн.грн.), які зібрали в ході аукціону, проведеного фондом "Ренесанс". Замовником робіт було КП "Харківська обласна філармонія". У 2007 р. між КП "Харківська обласна філармонія" та ПАТ "Трест "Житлобуд - 1" за результатами відкритих торгів був укладений договір про проведення ремонтних робіт по вул.Римарській, 21. 30 травня 2007 р. розпорядженням облдержадміністрації № 318 замовником на проведення робіт за рахунок бюджетних коштів визначено Управління капітального будівництва облдержадміністрації.

Як повідомив у травні 2011 р. голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у 2010 р. на будівництво філармонії і будівництво органного залу було направлено 7,5 млн.грн. "Проекту будівництва органного залу нам взагалі не залишили (йшлося про попереднє керівництві облдержадміністрації - "SQ"). Він буде готовий тільки в червні. І навіть якщо б у нас були гроші на будівництво органного залу, ми б його офіційно добудувати не змогли, тому що казначейство не пропустило б гроші без проектної документації", - підкреслив Добкін. Губернатор зазначив, що філармонія мала бути здана ще у 2008 р., потім у 2009-му, у 2010-му. "У підсумку об'єкт нам залишили готовим відсотків на 15. Ми виявилися заручниками ситуації", - підкреслив Добкін.

У кінці травня 2011 р. на рахунки казначейства надійшли 10 млн.грн. на будівництво органного залу філармонії.

19 червня 2012 р. під час сесії Харківської облради начальник Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації Сергій Овсянніков повідомив, що на будівництво органного залу Харківської обласної філармонії виділена державна субвенція в розмірі 16 млн.грн.