>В налоговой службе может быть сокращено более 20% служащих – налоговый консультант Л.Рубаненко"У податковій службі може бути скорочено понад 20% службовців", - заявив 19 листопада в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" президент Спілки податкових консультантів України, голова громадської колегії парламентського комітету з податкової і митної політики, харків'янин Леонід Рубаненко, коментуючи прийнятий 18 листопаді Податковий кодекс.

За його словами, наступного тижня почнеться робота з розгляду проблем податкової служби та адміністрування податків. "Відбулася реформа податкової системи, а наступною буде реформа тих, хто займається здійсненням податкового адміністрування. Податківці передбачають наслідки такої реформи, і частина людей протестує на вулицях проти Податкового кодексу завдяки їхньому впливу. А будуть і ще акції протесту", - зазначив Л.Рубаненко .

На питання "SQ", хто візьме на себе ініціативу із звільнення співробітників податкової служби Л.Рубаненко відповів, що це зробить віце-прем'єр-міністр Борис Колесніков.

Довідка "SQ". 7 жовтня Верховна Рада (ВР) прийняла в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів України. 16 листопада парламент розпочав розгляд проекту в другому читанні. У той же день у Харкові та інших великих містах України відбулася акція протесту проти Податкового кодексу. 18 листопада ВР прийняла у другому читанні і в цілому проект Податкового кодексу України в редакції Кабінету міністрів.