Харківські забудовники в квітні вивели на ринок нерухомості три нових об'єкти економ-класу. Як повідомили "SQ" у службі маркетингу ІБК "Авантаж", забудовники вивели на ринок три житлових багатоквартирних будинки економ-класу загальною площею близько 25 тис. кв.м. Як відзначили експерти, середня вартість квадратного метра житла в цих будинках склала 4 687 грн. за кв. м. Це вплинуло на загальний рівень цін житла економ-класу в Харкові, який у квітні знизився порівняно з березнем на 2,5%.

За інформацією служби маркетингу, крім того, в квітні відновилося будівництво одного з будинків економ-класу, який був законсервований з 2008 р. Відновлення будівельних робіт експерти пов'язали зі зміною власника цього об'єкту.

Як заявили в службі маркетингу, квітневий рівень попиту на первинне житло в Харкові можна охарактеризувати як "стабільний, але невисокий". Для підвищення інтересу до квартир у нових будинках забудовники застосовували різні маркетингові інструменти, зокрема знижки, кредитні програми та різноманітні акції. Один з операторів ринку як бонус запропонував покупцям виконання ремонтно-будівельних робіт у придбаній квартирі.

У цілому середня вартість 1 кв.м житла економ-класу в квітні склала 5 тис. 520 грн., бізнес-класу - 9 тис. 163 грн., преміум-класу - 13 тис. 493 грн.

Довідка "SQ". Служба маркетингу корпорації "Авантаж" більше шести років проводить регулярний моніторинг ринку житлової і комерційної нерухомості Харкова. Інвестиційно-будівельна корпорація "Авантаж" здійснює свою діяльність у чотирьох напрямках: девелопмент, будівництво, інвестиційна діяльність та корпоративне управління підприємствами.