В 2011 г. Харьковская область планирует собрать 2 млн. 600 тыс. т зерна - М. ДобкинХарківська область цього року планує зібрати 2 млн. 600 тис. т зерна. Про це 19 квітня на семінарі-нараді з питань проведення комплексу весняно-польових робіт повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. "За останні 20 років ми тільки два рази збирали подібний урожай, тому завдання поставлене дуже амбітне", - заявив він.

Також губернатор звернув увагу керівників усіх районів на поставлені перед ними завдання із забезпечення площ під посіви цукрового буряка, гречки, проса, овочів і картоплі. "Йдеться про продовольчу безпеку країни, а це стосується кожного. Кожен керівник буде відповідати за свій район. Хочу підкреслити, що всі площі посівів, які вам рекомендовані, обгрунтовані фахівцями", - заявив губернатор

Довідка "SQ". У 2010 р. урожай ранніх зернових у Харківській області склав 950 тис.т, на 8 вересня в області було зібрано 1 млн. т зернових. У 2009 р. в області було зібрано більше 2 млн. т зерна, в 2008 р. - більше 3 млн. т.