Харківська область отримає 300 млн. грн. на укладення форвардних контрактів. Про це 19 квітня на семінарі-нараді з питань проведення весняно-польових робіт повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, необхідно активізувати в районах роботу з укладання форвардних контрактів, які дозволяють сільгосппідприємствам отримати гроші під весняно-польові роботи вже зараз. "Цього року наші сільгосппідприємства залучили 250 млн. грн. кредитів - це ті гроші, які залучили самі сільгоспвиробники, а держава під безвідсоткові кредити готова виділити Харківській області ще 300 млн.грн. При цьому ціна за форвардними контрактами сьогодні досить хороша. Я хочу звернути увагу, що останні 25% їх вартості виплачуються тоді, коли зерно опиниться на елеваторах. Саме останніми 25% буде коректуватися ціна. Я не розумію, чому деякі райони не працюють у цьому напрямку", - підкреслив він.

Довідка "SQ". Форвардний контракт - обов'язковий для виконання строковий контракт, відповідно до якого покупець і продавець погоджуються на поставку товару обумовленої якості і кількості на певну дату в майбутньому.