Робітникам ДП "Харківський електромеханічний завод" (ХЕМЗ) після втручання прокуратури виплатили 3,5 млн. грн. заборгованості із зарплати. Про це 19 січня повідомив журналістам начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та держави прокуратури Харківської області Ігор Білодід.

За його словами, у 2011 р. за фактом цієї заборгованості прокуратура порушила кримінальну справу і направила її до суду. Ще під час досудового слідства борг погасили. І.Білодід уточнив, що на ХЕМЗі залишається заборгованість у 5,4 млн. грн. за 2009-2010 рр., на підприємстві проводиться санація. Поточної заборгованості із зарплати немає. Прокуратура продовжує проводити перевірки на заводі.

Крім того, за інформацією І.Білодіда, минулого року за актами прокурорського реагування 15 млн. грн. заборгованості із зарплати виплатили на КП "Міськелектротранс". Зараз борг із зарплати на підприємстві поступово знижується і на сьогодні становить 270 тис. грн. Це борг за грудень 2011 р.

У той же час борг "Міськелектротрансу" Пенсійному фонду становить 55 млн. грн. "Ми вживаємо заходів для погашення і цієї заборгованості", - зазначив І.Білодід.

За його словами, у чотирьох депо і нового КП "Міськелектротранссервіс" боргів із зарплати немає.

Довідка "SQ". У 2011 р. прокуратура порушила 158 кримінальних справ у сфері трудових відносин, у тому числі за фактами невиплати зарплати.