Польско-украинское предприятие по выпуску трамваев, троллейбусов и автобусов создадут в ХарьковеСпільне польсько-українське підприємство з випуску трамваїв, тролейбусів і автобусів планується створити в Харкові. Це питання обговорювалося під час зустрічі заступника харківського міського голови Ігоря Терехова з делегацією компанії "Solaris Bus & Coach" (Польща), повідомив офіційний сайт Харківської міськради. До складу делегації увійшли заступник директора експортного відділу компанії Адам Зелінські, менеджер з продажів у Східній Європі Гжегож Куява і менеджер з питань організації перенесення виробництва Мацей Пархліняк.

"Має йтися не про пряму закупівлю трамваїв, тролейбусів або автобусів, які випускає фірма "Solaris", а про створення спільного підприємства на основі змішаної форми власності. З нашого боку це буде комунальне підприємство, а з боку польських партнерів - їх концерн. Харків - інвестиційно привабливе місто, і такі фірми, як "Solaris", дуже зацікавлені у співпраці з нами", - зазначив І.Терехов.

За його словами, сторони повинні скласти в максимально стислі терміни план заходів для створення спільного підприємства.

Довідка "SQ". Компанія "Solaris Bus & Coach" заснована 1994 р. Виробляє міські, міжміські, туристичні, спеціальні автобуси, а також тролейбуси та трамваї. З 2000 р. постачає автобуси на експорт, зараз експортує 60% продукції. З початку роботи компанія виготовила понад 6,5 тис. автобусів.