Збройні сили України отримали 56 бойових машин (БМ) "Булат", Міністерство оборони уклало державний контракт з ДП "Харківський завод ім.Малишева" на модернізацію ще 29 танків. Про це заявив міністр оборони України Михайло Єжель, повідомив сайт Міноборони. За словами міністра, контракт повинен завершитися в 2011 р. Усього до кінця 2015 р. армія отримає 85 БМ "Булат" (два танкових батальйони).

За словами міністра, БМ "Оплот" прийнято на озброєння в 2009 р. Тоді ж із заводом ім.Малишева був укладений контракт на закупівлю десяти танків. "Реалізація проекту почалася в умовах дефіциту коштів, і зараз профінансовано лише 14% суми контракту. У 2011 р., до Дня Незалежності, ми будемо мати на озброєнні 10 "Оплотів", - зазначив міністр.

М.Єжель повідомив, що "БТР-4" уже поставляють до Іраку, а незабаром, можливо, будуть поставляти до Македонії. Бронетранспортер "БТР-4" розроблений на Казенному підприємстві "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім.Морозова". Зараз робота знаходиться на етапі виготовлення дослідного зразка та проведення випробувань. Завершення цих робіт та прийняття "БТР-4" на озброєння планується в 2012 р. До війська він почне надходити з 2013 р.