Харьковская область могла бы освоить бюджет в 30 раз больше нынешнего - М.Добкин"Виробничих потужностей Харківської області вистачило б, щоб освоїти бюджет у 20-30 більший за нинішній", - заявив 17 жовтня журналістам голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін. За його словами, в бюджеті на майбутній рік для Харківської області передбачено 180 млн.грн. на будівництво об'єктів у сферах охорони здоров'я, освіти, культури і спорту (цього року - 120 млн. грн.). Частина цих грошей, за словами М.Добкіна, піде на облаштування всіх шкіл області туалетами всередині будівель, ремонт сільських клубів, капітальний ремонт декількох шкіл і лікарень.

"Як член команди Партії регіонів, який несе відповідальність за стан справ у країні в цілому, я задоволений бюджетом. Як керівник області я не можу бути задоволений бюджетом, тому що бюджет - це завжди певні обмеження. А ми бачимо свої потенційні можливості зробити більше, навіть якщо б у нас було два, три чи десять таких бюджетів. У нас є виробничі потужності - це спеціальна техніка: дорожня, будівельна; у нас є заводи, які готові виготовляти асфальт або спеціальне покриття для дахів, ми знаємо де, як і скільки будувати дитячих садків, головне - гроші знайти", - підкреслив М.Добкін.

За його словами, в області триває газифікація сіл і соціальних об'єктів. Під ці потреби цього року регіон уклав договір з НАК "Нафтогаз України" на 150 млн.грн. "Договір уже реалізований на 90 млн.грн., до кінця року, я думаю, ми вийдемо на 100 млн.грн. Половина грошей уже у нас, з приводу виділення решти начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянников цього тижня обговорить питання з керівництвом "Нафтогазу", - підкреслив М.Добкін.