Група "DCH" почала проектування автовокзалу, який планується звести на площі перед міжнародним аеропортом "Харків". Цей об'єкт віце-прем'єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесніков доручив побудувати генеральному інвестору і координатору підготовки Харкова до Євро-2012 Олександру Ярославському. Про це "SQ" повідомили у прес-службі групи "DCH".

Архітектурним проектом будівництва займається ТОВ "НДІ "Харківпроект". Як відзначили в прес-службі "DCH", при розробці проекту нового автовокзалу будуть враховані як загальні вимоги до комфорту і безпеки, так і вимоги УЄФА, що стосуються транспортного сполучення між аеропортом і стадіоном "Металіст".

"Автовокзал біля харківського аеропорту дозволить комфортно дістатися до аеропорту не тільки на таксі або на особистому автомобілі, але і на міському транспорті. Для зручності пасажирів автовокзал у харківському аеропорту буде споруджено безпосередньо на привокзальній площі, перед аеровокзальним комплексом", - підкреслили в прес-службі компанії.

Як повідомив директор міжнародного аеропорту "Харків" Володимир Васильченко, після повної реконструкції, площа зможе прийняти близько 600 автомобілів і 20 великих автобусів, що повністю задовольняє вимогам УЄФА щодо підготовки до Євро-2012.

Довідка "SQ". Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" та одноосібним інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, яка передбачає зведення нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу, закупівлю спецтехніки та транспорту (інвестором аеродромного комплексу є держава).

Об'єкт реконструюється відповідно до бізнес-плану, розробленого компаніями "Airport Consulting Vienna" (Австрія) і "Airport Research Center" (Німеччина). Під час матчів Євро-2012 в Харкові аеропорт буде мати три термінали. 1 тис. 300 пасажирів на годину складе пропускна спроможність нового терміналу, 1 тис. - тимчасового і 250 тис. - старого.