Податкова міліція Харківської області виявила цех, у якому масово виробляли фальсифіковану горілку. Про це 18 квітня повідомили "SQ" в управлінні податкової міліції Державної податкової адміністрації в Харківській області.

Було встановлено, що 42-річний харків'янин упродовж 2010 - 2011 рр. у приватному домоволодінні незаконно виготовляв і продавав на території Харкова та Харківської області фальсифіковані лікеро-горілчані вироби. Після обшуків приміщення підпільного цеху було вилучено 780 пляшок горілки з етикетками "Пшенична", "Графська", "Краля", 1 тис 160 л рідини з характерним запахом спирту в бочках різної місткості, 15 тис. 148 марок акцизного податку для алкогольних напоїв з ознаками підробки, 16 тис. 380 етикеток різних найменувань і обладнання для масового виробництва лікеро-горілчаної продукції.

Як повідомили в управлінні податкової міліції, порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 216 КК України (незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок). Встановлюються місця реалізації та зберігання фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів, шляхи надходження спирту та фальсифікованих марок акцизного податку. Підозрюваного чоловіка чекає позбавлення волі терміном від трьох до п'яти років з конфіскацією товарів, промаркованих підробленими марками чи голографічними захисними елементами.