В декабре Харьковская юракадемия начнет строить многоэтажную библиотекуНаціональний університет "Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого" (Харків) у грудні почне будувати багатоповерхову бібліотеку. Про це 17 листопада на відкритті нового гуртожитку юракадемії заявив ректор ВНЗ Василь Тацій. За його словами, бібліотека буде насичена інформаційними технологіями і стане справжнім ресурсним центром. У ньому студенти і викладачі ВНЗ зможуть підвищувати рівень своїх знань.

Як повідомив журналістам завідувач кафедри адміністративного права юракадемії Юрій Битяк, будівля ресурсного центру буде 10-поверховою. У ній розташується бібліотека, навчальні аудиторії, виставковий зал, кафедри, які будуть відкриватися у виші. Загальна площа будівлі складе 16 тис.кв.м. На цокольному поверсі буде полігон для навчання студентів криміналістиці. Загальна площа полігону - близько 1 тис.кв.м. Будівлю побудують поруч із Палацом студентів та кафедрою криміналістики ВНЗ.

Ю.Битяк зазначив, що бібліотека розрахована на зберігання більше 4 млн. книг, електронні версії яких будуть доступні в ресурсному центрі. Орієнтовний термін будівництва бібліотеки - два-три роки.

Довідка "SQ". За даними на кінець 2010 р., в юракадемії навчається 23 тис. студентів усіх форм навчання. У структурі академії функціонують три інститути (підготовки кадрів для органів прокуратури України, підготовки юридичних кадрів для Служби безпеки, підвищення кваліфікації юридичних кадрів), 8 факультетів з денною формою навчання, два факультети заочної форми навчання, вечірній факультет, два окремих підрозділи (Кримський юридичний інститут і Полтавський інститут) та Науково-дослідний інститут правознавства.