Серед бізнес-кіл України продовжують посилюватися девальваційні очікування. Про це повідомив Національний банк з посиланням на результати чергового опитування керівників підприємств, що проводилося з 14 до 30 серпня. "Очікування щодо курсової стабільності в наступні 12 місяців ослабли: незмінність курсу гривні до долара США очікують 40,6% респондентів порівняно із 46,7% у попередньому кварталі", - йдеться в аналітичному звіті Нацбанку "Ділові очікування підприємств України". Відповідно, зросла частка респондентів, які прогнозують здешевлення гривні стосовно долара США - до 54,6% порівняно з 49,3% відповідей у ​​II кварталі 2011 р. Разом із тим розрахований за результатами опитування (середнє значення очікувань респондентів) обмінний курс гривні до дол. США в найближчі 12 місяців склав близько 8,36 грн./дол. (Http://www.bank.gov.ua)

Довідка "SQ". У першому кварталі 2011 р. у стабільність гривні стосовно долара вірили 51,6% опитаних бізнесменів, у другому кварталі - 46,7% респондентів.

"Кредитпромбанк" за підсумками дев'яти місяців отримав 728,4 млн. грн. збитку, хоча за підсумками півріччя банк отримав прибуток в 1,3 млн. грн. Про це свідчить фінансовий звіт банку. Настільки різке погіршення фінансового результату банку пояснюється формуванням великого обсягу резервів під кредитні операції. Так, якщо на кінець другого кварталу резерви "Кредитпрому" під заборгованість за кредитами становили 79,4 млн. грн., то на кінець третього - вже 887,7 млн. грн. Тобто протягом липня-вересня "Кредитпромбанк" збільшив обсяг резервів під кредитні операції більш ніж на 800 млн. грн. (Http://banknews.com.ua)

Довідка "SQ". ПАТ "Кредитпромбанк" - універсальний комерційний банк, представлений на фінансовому ринку України з 1997 р. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, представників малого та середнього бізнесу, а його клієнтська база нараховує близько 400 тисяч фізичних і понад 18 тисяч юридичних осіб. На 1 червня 2011 р. регіональна мережа філій і відділень банку об'єднує 185 точок продажів. Розмір зареєстрованого та фактично сплаченого статутного капіталу банку складає 1,8 млрд. грн. У червні цього року акціонери "Кредитпромбанку" прийняли рішення збільшити статутний капітал фінустанови на 850 млн. грн. - до 2,69 млрд. грн.

"Промінвестбанк" вводить нову систему SMS-інформування про рух коштів за картковими рахунками клієнтів, у зв'язку з чим з 1 листопада тимчасово припинить розсилати клієнтам повідомлення про рух коштів на карткових рахунках електронною поштою, а також повідомлення про встановлені курси валют НБУ та комерційних курсах банку електронною поштою й у вигляді SMS-повідомлень. Окрім того, тимчасово припиняється дія активного сервісу "Залишок на картковому рахунку по запиту клієнта" в рамках послуги "Дистанційний моніторинг рахунків клієнтів". Комісія за згадані послуги не буде списуватися з рахунку клієнта, починаючи з 1 листопада 2011 р. Як повідомив банк, за новою системою SMS-інформування, введеної банком, після кожної операції поповнення/списання коштів у відправленому SMS-повідомленні буде відображатися поточний баланс рахунку. (Http://www.ukrbanks.info)

Довідка "SQ". ПАТ "Промінвестбанк" (м. Київ) створене 1992 р. Входить до групи найбільших банків України. Найбільший акціонер банку - державна корпорація "Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності ( "Зовнішекономбанк")" (Росія). На 1 січня 2011 р. власний капітал банку склав 4,589 млрд.грн., активи - 34,612 млрд. грн., кредитний портфель - 25,712 млрд. грн., кошти клієнтів - 19,481 млрд.грн.