Харківська область займає дев'яте місце в рейтингу регіонів України за рівнем споживчих цін. Як заявив 16 червня в ході спільного засідання колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) та адміністративно-господарського активу області начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, ціни на 20 видів продуктів харчування, за якими проводиться моніторингове дослідження, в Харківській області встановилися нижче середньоукраїнських.

Як відзначив в ході засідання голова ХОДА Михайло Добкін, тільки два види продуктів на Харківщині коштують дорожче, ніж в середньому по країні - це сало і свинина.

За словами С. Авершина, стабілізувати цінову ситуацію в регіоні дозволила співпраця ХОДА з виробниками та реалізаторами продуктів харчування. Крім того, кожні вихідні та свята в області проводились ярмарки, де харків'яни могли купити продукти харчування за більш низькими цінами. "З червня 2010 р. до червеня 2011 р. в області пройшло близько 1200 таких заходів, де було реалізовано продукції на 35 млн.грн.", - зазначив С. Авершин.