КП "Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування" буде випускати чотири нових види каш. Про це повідомив журналістам директор підприємства Євген Антипов. За його словами, молочна кухня вже погодила з Міністерством охорони здоров'я всі ліцензії, необхідні для запуску виробництва нової продукції: гречаної, вівсяної, рисової і манної молочних каш, а також питної води для дитячого харчування "Малюк плюс".

За словами Є. Антипова, випускати нову продукцію міська молочна фабрика-кухня почне, найімовірніше, з нового року, оскільки для цього необхідно налагодити виробничі лінії, а площ на підприємстві не вистачає. Зараз в асортименті молочної кухні 14 найменувань продукції.

Довідка "SQ". КП "Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування" засновано в 1978 р. для організації харчування дітей Московського району. У 1999 р. реорганізовано в підприємство, що забезпечує потреби всього міста, та переведено на повний госпрозрахунок. У 2007-2009 рр. в модернізацію КП було вкладено 6,3 млн.грн. З 1 січня 2010 р. підприємство працює без вихідних, у т.ч. у святкові дні. Єдиним постачальником молока на КП є ЗАТ "Слобожанський" Чугуївського району, що має статус екологічно чистої сировинної зони. Виробнича потужність - переробка 5 т молока за годину. Рівень рентабельності становить 3,7%. На підприємстві працює 120 осіб.