В Харькове закрылись все супермаркеты "Ярославна"Харківська ініціативна група "Прорвемося!" 16 червня направила до Харківської обласної прокуратури протест з приводу заборгованості із зарплати в магазинах торговельної мережі "Ярославна". Про це повідомив "SQ" лідер організації Андрій Ільгов. За його словами, у цій торговельній мережі в Харкові було 9 магазинів, останній з них закрився 31 травня. Приблизно 300 працівникам мережі 6 місяців не платили зарплату. "За законом прокуратура повинна дати відповідь вже за 10 днів", - зазначив А.Ільгов.

Як повідомив "SQ" директор ТОВ "ТД "Ярославна" Олег Петрачек, дійсно, на підприємстві утворилася заборгованість із зарплати. Керівництво компанії вживає заходів для її погашення, і частину боргу вже виплачено. Зокрема, ведуться переговори з банками про отримання кредитів, але це тривалий процес. Розглядаються й інші можливі варіанти вишукування коштів для погашення заборгованості із зарплати. "Вся заборгованість обов'язково буде погашена", - зазначив О.Петрачек.

За його словами, магазини мережі "Ярославна" припинили роботу, тому що дуже сильно зросли витрати на організацію їх роботи. "Електроенергія в країні здорожчала вже до 98 коп. КВт./год, здорожчали послуги теплопостачання. Щоб не збільшувати витрати, тепло ми відключили ще в лютому-березні, а в червні - максимально знизили й електроспоживання. Компанія буде шукати інші можливості ведення бізнесу - можливо, будуть здаватися в оренду торговельні площі", - зазначив О.Петрачек.