Харківська облрада 16 червня на сесії затвердила Регіональну програму вдосконалення функціонування роздрібних ринків до 2016 р. Як повідомив кореспондент "SQ" з сесійної зали, за це рішення проголосували 120 депутатів.

За словами начальника Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації Сергія Авершина, в рамках програми передбачено створення при кожній райдержадміністрації, виконавчому органі міської, районної, селищної рад робочої комісії (групи) з контролю реалізації на ринках області основних завдань програми. Фінансування програми буде проходити, в основному, за рахунок недержавних коштів. Очікується, що частка продовольчих ринків збережеться на рівні 21-22% загальної кількості роздрібних ринків області. Буде створено таку кількість торговельних місць для продажу сільгосппродукції, щоб вони складали не менше 25% загальної кількості торговельних місць.

Довідка "SQ". У рамках програми планується сформувати інфраструктуру сучасних ринків, ліквідувати стихійну торгівлю. Планується також провести інвентаризацію ринків, оформити їх паспорти, розробити реєстр ринків, а також затвердити перспективні плани розвитку ринків. Будуть розвиватися майданчики для торгівлі сільськогосподарською продукцією. Розвиток сільгоспринків насампер планується проводити на базі ринків Харківської обласної спілки споживчих товариств.

На січень 2011 р. у Харківській області працюють 122 ринки та торговельні майданчики (у тому числі 55 - у Харкові). Серед них - 25 продовольчих, 15 промислових, 40 промислово-речових, 42 змішаних.