Харківська облрада на початку червня продала шляхом викупу витримку з проекту реконструкції спортивного комплексу КП "Обласний спорткомплекс стадіон "Металіст" (Харків). Про це 16 червня повідомив "SQ" начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату облради Анатолій Поливаний.

За його словами, за оцінкою Харківської товарної біржі вартість документації склала 921 тис. 703 грн. Документація була продана ТОВ "Металіст-холдинг", яке раніше звернулося до облради з відповідним проханням. Йдеться про документацію на будівництво багатофункціональної прибудови до Західної трибуни стадіону.

Довідка "SQ". У рамках підготовки Харкова до Євро-2012 група компаній "DCH" реалізує комплексну програму, яка включає реконструкцію низки об'єктів спортивної інфраструктури (реконструкція стадіону "Металіст") і міжнародного аеропорту "Харків". Загальна кошторисна вартість реконструкції стадіону "Металіст" становить 762 млн. 632 тис. грн. Проект фінансується за рахунок коштів облбюджету, державного бюджету та інвестора - групи компаній "DCH" Олександра Ярославського. Обсяг фінансування робіт на "Металісті" в 2010 р. склав 206,7 млн.грн., з них близько 40% виділила група "DCH".