На ринку первинної житлової нерухомості Харкова в травні порівняно з квітнем житло економ-класу здорожчало на 0,6%, бізнес-класу - на 2,2%, преміум-класу - на 1,2%. Про це повідомили "SQ" у службі маркетингу ІБК "Авантаж".

За даними експертів, у травні інтерес до житла в нових багатоквартирних будинках залишився на рівні останніх місяців і значного зростання чи зниження не демонстрував. Як зазначили фахівці корпорації "Авантаж", попит не падав завдяки частковому відновленню іпотечного кредитування. Крім того, інтерес до нових квартирах підтримували провідні оператори ринку, що пропонують клієнтам різні мотиваційні програми, зокрема системи знижок і розстрочок. Як спрогнозували експерти, в середині червня попит на первинне житло незначно знизиться. Вони підкреслили, що таке зниження буде носити сезонний характер і до вересня попит знову підвищиться.

Середня вартість 1 кв.м житла економ-класу в травні склала 5 тис. 549 грн., бізнес-класу - 9 тис. 362 грн., преміум-класу - 13 тис. 650 грн.

Довідка "SQ". Служба маркетингу корпорації "Авантаж" більше шести років проводить регулярний моніторинг ринку житлової і комерційної нерухомості Харкова. Інвестиційно-будівельна корпорація "Авантаж" здійснює свою діяльність у чотирьох напрямках: девелопмент, будівництво, інвестиційна діяльність та корпоративне управління підприємствами.