Розробка ескізного проекту тимчасового терміналу міжнародного аеропорту "Харків", що реконструюється в рамках підготовки до Євро-2012, завершена. Про це повідомили "SQ" у групі "DCH" (Київ). За інформацією групи, на час проведення в місті матчів Євро-2012 будинок буде працювати як термінал, потім стане частиною аеровокзального комплексу.

"За нашим замовленням проект терміналу розробила компанія, яка проектувала об'єкти аеропорту "Харків" до Євро-2012", - повідомив генеральний інвестор підготовки Харкова до Євро-2012, президент групи "DCH" Олександр Ярославський. За його словами, загальна площа тимчасового терміналу складе 5 тис. 184 кв.м, 25% площі займають "шоу-рум", решту - інфраструктура бізнес-авіації. Пропускна спроможність терміналу складе 1 тис. пасажирів на годину.

Як відзначили в групі "DCH", тимчасовий термінал аеропорту буде ангаром для зберігання, обслуговування і ремонту літаків. У бізнес-авіації існує практика, коли власник літака заїжджає на автомобілі в ангар і пересідає в літак, який викочують на поле, і він злітає. Ангар буде схожий на вже побудований в Харкові аеровокзал - скляний фасад, з тильного боку - ворота. За фасадом розміститься "шоу-рум" компаній, що представляють в Україні інтереси виробників літаків і вертольотів.

Довідка "SQ". Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" та одноосібним інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, що передбачає зведення нового терміналу і модернізацію існуючого (інвестором аеродромного комплексу є держава). Об'єкт реконструюється відповідно до бізнес-плану, розробленого компаніями "Airport Consulting Vienna" (Австрія) і "Airport Research Center" (Німеччина). Під час матчів Євро-2012 у Харкові аеропорт буде мати три термінали. Пропускна спроможність нового терміналу складе 1 тис. 300 пасажирів на годину, 1 тис. - тимчасового і 250 тис. - старого.

За даними "DCH", група консолідує велику частину активів групи "УкрСиббанк" (Харків). Активи "DCH" представлені промисловими підприємствами, будівельними і девелоперськими компаніями, фінансовими установами.