Аутсорсингова компанія "ОКІН" (Чехія) планує взяти на обслуговування розважальні заклади, готелі та торговельні центри Харкова. Про це повідомив "SQ" директор компанії в країнах Східної Європи Властімір Коуфал. За його словами, компанія підписує з підприємствами договори з надання допоміжних послуг, наприклад, прибирання площ торговельного центру, або послуг охорони, надаючи підприємству більше свободи для основної діяльності. При цьому готель або торговельний центр скорочує чисельність персоналу.

Як зазначив В. Коуфал, в Харківській області послуги аутсорсингу бізнес-процесів компанія вже два роки надає фабриці "Філіп Морріс" (Харківський р-н). "Поки ще рано говорити про те, щоб надавати послуги аутсорсингу харківським машинобудівним підприємствам. Вони поки ще занадто необлаштовані. Але на майбутнє розглядається і така можливість. У Чехії, наприклад, надаються послуги машинобудівному підприємству "Ceska zbrojovka", - зазначив В. Коуфал.

Довідка "SQ". Підприємство "OKIN OUTSOURCING" забезпечує надання низки послуг з підтримки бізнесу на основі аутсорсингу, коли клієнт передає обраний вид діяльності компанії "ОКІН". При цьому зазначена робота виконується представниками компанії або можливими субпідрядниками. Підприємство "OKIN OUTSOURCING" входить у компанію "OKIN GROUP" (Чеська Республіка).