НАК "Нафтогаз Україна" вимагає обмежити подачу газу харківським підприємствам-боржникам. Про це 16 березня під час селекторної наради в обладміністрації заявив перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб. За його словами, якщо підприємства Харківщини не почнуть активно розраховуватися за газ, обсяги подачі газу їм скоротять на 15-20%.

"У нас на сьогодні дуже великі борги у підприємств та установ, які фінансуються з державного бюджету, насамперед - підпордякованих Міністерству оборони, Міністерству освіти, Мінагропромполітики, що входять до структури пенітенціарної сулжби. З ними ми будемо працювати. Ми дамо відповідну вказівку "Харківтрансгаз", який повинен обмежити обсяг постачання газу "Харківміськгазу" і "Харківгазу". І якщо раптом ситуація зміниться і підприємства почнуть платити вчасно, постачання повернуться до звичайних норм. Нам дали термін тиждень", - заявив перший віце-губернатор.

Він зазначив, що обмеження не торкнуться підприємств соціальної сфери. Тим не менш, за словами В.Дулуба, сьогодні майже на 3 години без тепла залишилася одна з медичних установ Харкова. "Цьому підприємству постачає тепло ТОВ "Котельні лікарняного комплексу", один з великих боржників області, тому було таке попереджувальне відключення. Але цю поліклініку до тепла вже підключили", - зазначив віце-губернатор ХОДА.

Як повідомив в ході селекторної наради перший заступник начальника Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Дорошенко, на 15 березня борг Харківської області за газ складає 633 млн.грн.