Хлеб социальных сортов дорожать не будет - М. ДобкинХліб соціальних сортів на Харківщині дорожчати не буде. Про це в ефірі обласного радіо заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в країні в цілому і Харківській області зокрема достатній запас зерна і борошна, щоб утримувати ціни на сьогоднішньому рівні, повідомив сайт облдержадміністрації.

"Ціни на хліб соціальних сортів обумовлені в меморандумі, який був підписаний минулого року до наступного маркетингового року, який починається у вересні, і підвищуватися не будуть", - підкреслив М.Добкін.

Губернатор також зазначив, що, незважаючи на складні погодні умови, аграрії Харківської області планують цього року зібрати врожай не менший, ніж у 2011 р. "Біля 40% посівних площ ми будемо пересівати, але це не несподіванка і не проблема, це один з передбачуваних шляхів розвитку, і на такий випадок є конкретні кроки та заходи, які були заздалегідь заплановані і будуть виконані. В кінцевому підсумку це дасть нам можливість отримати за валом приблизно той же результат, що і минулого року", - зазначив голова ХОДА.

За його словами, цього року під посів кукурудзи буде підготовлено на 100 тис. га більше, ніж минулого, що дозволить заповнити прогалину по валу зерна через загибель частини озимини. "Весняно-польові роботи в низці районів уже почалися. На 12 березня 19 тис. га озимини з більш 500 тис. га посівів починають "підгодовувати" добривами", - повідомив М.Добкін.

Довідка "SQ". У 2011 р. у Харківській області зібрано близько 3,5 млн. т зерна і 952 тис. т соняшнику (це рекордний урожай соняшнику для області).

30 серпня 2011 р. Харківська облдержадміністрація та підприємства-виробники хлібної продукції регіону підписали меморандум про непідвищення цін на соціальні сорти хліба.