Департамент бюджету і фінансів Харківської міськради 7 листопада укласти угоду з ВАТ "Державний експортно-імпортний банк України" на продовження терміну користування траншами кредиту в розмірі 350 млн грн., отриманого у 2010 р. Про це повідомив портал "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель". Вартість операції склала 35 млн.грн. Торги були проведені за неконкурентною процедурою закупівлі "у одного учасника", оскільки мерія домовилася про продовження кредиту з банком, у якому кредит був отриманий раніше.

Довідка "SQ". 5 листопада 2010 р. між Харківською міськрадою і "Укрексімбанком" був укладений договір на отримання кредитної лінії лімітом 350 млн. грн. для оновлення парку автобусів і тролейбусів у рамках підготовки міста до Євро-2012. Терміни погашення траншів кредиту спливають у листопаді 2011 р. Місто заявило про необхідність направити всі можливі кошти на виконання програми підготовки до Євро-2012. Прогнозний обсяг необхідного фінансування з бюджету міста Харкова за програмою становить 1 млрд. 372 млн. 750 тис.грн. "Непродовження зазначених термінів користування кредитом найближчим часом може призвести до того, що місто несвоєчасно підготується до чемпіонату і не виконає своїх зобов'язань перед державою", - йдеться в обгрунтуванні закупівлі.

У 2010 р. Київ, Донецьк, Харків і Львів уклали угоди на придбання автобусів і тролейбусів "ЛАЗ" за рахунок кредитів, отриманих на ці цілі в "Укрексімбанку".