ДК "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України" завершила екологічний моніторинг стану атмосферного повітря на Ланнівському газоконденсатному родовищі (Харківська обл.). Як повідомив офіційний сайт "Укргазвидобування", за результатами дослідження, проведеного відділом екологічних досліджень УкрНДІгаз, було виявлено, що після проведеної реконструкції Ланнівського промислу валові викиди зменшилися в 1,5 рази (порівняно досліджень, які проводилися в минулі роки).

За даними компанії, фактичні викиди забруднюючих речовин від стаціонарних джерел забруднення не перевищують значення нормативних допустимих концентрацій. По жодній забруднюючій речовині не виявлено перевищення норм чинного природоохоронного законодавства України у сфері охорони повітря.

"Суттєвого зменшення шкідливих викидів на Ланнівському родовищі вдалося досягти завдяки проведенню комплексної реконструкції газопромислу. Зокрема на родовищі було здійснено заміну енергетичних агрегатів і установки низькотемпературної сепарації," - відзначили в "Укргазвидобуванні".

Довідка "SQ". Ланнівське газоконденсатне родовище розташоване в південно-східній частині Дніпровсько-Донецької западини на території Красноградського р-ну. Родовище відкрите у 1965 р., початкові запаси газу - близько 10 млрд. куб.м. Розробку родовища здійснює ГПУ "Шебелинкагазвидобування".