В следующем году в Харьковской области посадят в два раза больше сахарной свеклы
У два рази більше цукрового буряка буде висаджено в Харківській області наступного року. Про це 15 липня заявив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, 1 січня 2011 р. вступає в силу розпорядження Кабінету міністрів, згідно якого цукровий буряк має займати не менше 5% загальної території ріллей в області.

За словами заступника губернатора, наступного року в Харківській області цукровим буряком повинно бути засіяно 80 тис.га. Земля під буряк в області є, зазначив В. Алексейчук, оскільки посіви деяких інших культур треба скорочувати. "Ми ж не будемо сіяти тільки соняшник та зернові. Ми повинні засіяти не більше 45-50% площі зерновими і не більше 10% соняшником, а не як зараз - і 25%, і 30%", - підкреслив віце-губернатор.

Крім того, за словами В. Алексейчука, необхідно вирішувати питання з урожайністю цукрових буряків, оскільки 200 ц/га, одержувані в Харківській області, - це низький показник для цукрового буряка. "Ми неефективно використовуємо землю. Ми повинні отримувати 300-350 ц/га", - заявив В. Алексейчук.

Довідка "SQ". Як повідомив В. Алексейчук, урожай цукрових буряків цього року складе приблизно 1 млн.т., з якої буде отримано від 115 тис. до 150 тис. цукру.