"Харківська торгово-промислова палата знаходиться в стадії реформування. Після того як реформа буде завершена, саме ця організація стане основною установою, яка буде курирувати зовнішньоекономічну діяльність регіону", - заявив 15 червня журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. За його словами, за досвідом інших країн (наприклад, США чи Росія) видно, що саме торгово-промислові палати мають значний вплив на інвестиційну діяльність.

Як відзначив Ю. Сапронов, велика перевага палати в тому, що це громадська організація, до якої у бізнесу більше довіри, ніж до державної або громадської. "Зараз триває активна фаза реформування Харківської торгово-промислової палати. Зважаючи на те, що це громадська організація, це швидко зробити не вийде. Я думаю, потрібно ще півтора - два місяці, і ми представимо ту Торгово-промислову палату, яку я бачу в ідеалі", - зазначив заступник губернатора.

Довідка "SQ". Як заявив раніше "SQ" голова Харківської торгово-промислової палати Віктор Лобода, палата має давню історію, користується авторитетом у промисловців і виконує всі покладені на неї функції.