Науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут (НДПКІ) "Молнія" (Балаклійський район Харківської обл.) провів випробування нової антени для пасажирського середньомагістрального літака АН-158. Про це 14 липня повідомив заступник директора інституту з науки Георгій Коліушко. За його словами, випробування пройшли успішно. Замовником випробування виступило АНТК ім.Антонова (Київ), вартість випробувань склала 75 тис.грн. За словами Г. Коліушка, до цього вже випробували антену іншої моделі, але вона зруйнувалася під час випробувань. Метою випробувань була імітація удару блискавки в антену потужністю 200 кА. Тепер в інституті планують провести випробування нової партії антен (близько 10 шт.).

Довідка "SQ". Основними напрямками роботи НДПКІ "Молнія" є питання, пов'язані з дослідженнями впливу електромагнітних імпульсів природного та штучного походження.

Літак Ан-158 - подовжений на 1,7 тис.мм варіант Ан-148. Розрахований для перевезення 99 пасажирів на дальність до 2,5 тис.км. Перший літак Ан-158 вперше піднявся в повітря в квітні 2010 р.