Попереднє керівництво Солоницівської селищної ради (Дергачівський р-н Харківської обл.) незаконно передало у користування приватним житлово-будівельним кооперативам сотні гектарів землі з свердловинами і корисними копалинами. Про це 14 червня повідомив начальник Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайло Клепач. "Дергачівською прокуратурою порушено кримінальну справу (№ 37090064) за фактом зловживання своїми обов'язками посадовими особами Солоницівської селищної ради при наданні земельної ділянки площею 54 га ЖБК "Гея", - заявив М. Клепач.

За його словами, у незаконних оборудках, окрім "Геї", фігурують такі ЖБК, як "Аркадія", "Меркурій", "Рижовський" і "Добробут".

Довідка "SQ". У Харківській області з травня 2010 р. проводиться інвентаризація розпоряджень районних адміністрацій з оренди земельних ділянок або передачі її у постійне користування. Інвентаризують розпорядження райдержадміністрацій, видані з початку 2005 р. до 1 квітня 2010 р. Зараз інвентаризація закінчена тільки в декількох районах області, серед яких - Вовчанський та Зміївської.

М. Клепач був призначений начальником Головного управління земельних ресурсів в Харківській області. Раніше М. Клепач працював заступником начальника Харківського міського управління земресурсів. До кінця 2009 р. начальником облуправління земельних ресурсів працював Анатолій Вовк, після чого він пішов на лікарняний. Потім в.о. начальника управління працювали ще кілька людей, зокрема, Олександр Ткаченко та Андрій Головач.