У приміщенні Міністерства фінансів України відбулося третє засідання робочої групи з підготовки проекту закону про реформування спрощеної системи оподаткування та обліку суб'єктів малого підприємництва. Як повідомила сайт Мінфіну, під час засідання робочої групи було проаналізовано статті редакції законопроекту, запропонованого ГО "Всеукраїнське об'єднання малого та середнього бізнесу "Фортеця".

За даними Мінфіну, хоча по більшості статей був знайдений компроміс і враховані зауваження Міністерства фінансів України, проте невирішеними залишилися ключові питання, а саме: види діяльності, на які поширюється спрощення система оподаткування, ставки єдиного податку для юридичних і фізичних осіб, ведення обліку та складання звітності платниками податків, а також граничний обсяг виручки для юридичних і фізичних осіб.

Як повідомив Мінфін, ці проблемні питання будуть винесені на окреме обговорення в рамках розширеної робочої групи за участю всеукраїнських асоціацій та об'єднань підприємців, яке відбудеться орієнтовно 24 лютого. У зв'язку з цим та з метою максимального врахування інтересів підприємницької громадськості України Рада підприємців при Кабінеті міністрів просить усі зацікавлені організації та об'єднання підприємців долучитися до активного громадського обговорення.

Довідка "SQ". Президент України Віктор Янукович після прийняття Податкового кодексу (2 грудня 2010 р.) доручив протягом двох місяців розробити законопроект щодо внесення змін до спрощеної системи оподаткування. Мінфін запропонував для законопроекту взяти за основу проект закону, розроблений Всеукраїнським об'єднанням малого і середнього бізнесу "Фортеця". Зокрема, документом передбачається зберегти спрощену систему оподаткування, і зміни спрощеної системи оподаткування ввести в дію не раніше 2012 р.

Також законопроект за спрощеною системою оподаткування розробляється головою Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталією Королевською у рамках діяльності Ради підприємців при Верховній Раді України, до якого входять близько 200 громадських організацій, представлених в 24 областях України.