Зростання обсягів промислового виробництва в Харківській області в 2011 р. порівняно 2010 р. складе близько 6%. Про це 14 лютого на засіданні постійної комісії Харківської облради з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій, міжнародної і міжрегіональної співпраці облради повідомив перший заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Микола Борисенко.

За його словами, план економічного зростання був розроблений з урахуванням аналізу показників, які подали в управління основні виробничі підприємства області. "Було враховано, що держава підтримає Харківське державне авіаційне виробниче підприємство у питанні добудови численних літаків, взято до уваги прогнозований розвиток підприємств енергобудування (ДП "Електроважмаш" і ВАТ "Турбоатом"), розвиток заводу "ФЕД". Значне зростання виробництва запланував Харківський тракторний завод , є плани з відродження Ізюмського тепловозоремонтного заводу", - розповів М.Борисенко.

Як зазначив голова комісії, гендиректор ВАТ "Турбоатом" Віктор Суботін, прогноз розвитку області був розроблений управлінням економіки ХОДА. "Зростання промислового виробництва області у 6% нас влаштовує як стратегічний напрям", - зазначив В.Суботін.