На українсько-словенському бізнес-форумі, який пройшов 12 жовтня в Харкові, були підписані угоди між підприємствами та організаціями харківського регіону і словенськими бізнесменами на 60 млн.євро. Про це 12 жовтня після закінчення візиту до Харківської області президента Словенії Данила Тюрка повідомив журналістам голова Харківської облгосадмінінстраціі Михайло Добкін.

"Це реальні інвестиції, які будуть реалізовані на території області найближчим часом. Це ще один приклад того, що іноземним інвесторам стає усе комфортніше і звичніше працювати в нашому регіоні", - заявив М.Добкін.

Довідка "SQ". Українсько-словенський бізнес-форум, у якому взяло участь кілька десятків словенських підприємств, а також підприємства з різних регіонів України, відбувся у Харкові 12 жовтня. У відкритті форуму взяли участь президент Республіки Словенія Данило Тюрк, а також голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова облради Сергій Чернов.

На бізнес-форумі, зокрема, була підписана рамкова угоду про співпрацю Харківської міськради та компанії "RICO" (Словенія) з реалізації проекту реінжінірінговой системи поводження з відходами в Харкові. Крім цього, угоди з низкою словенських компаній підписали ВАТ "Турбоатом" і хлібокомбінат "Кулиничі".