Деякі великі платники податків Харкова накопичили заборгованість із зарплати і з податку з прибутків фізосіб. Про це повідомила "SQ" начальник Спеціалізованої податкової інспекції з роботи з великими платниками податків у Харкові Галина Феденко.

За її словами, на 1 жовтня заборгованість із виплати зарплати на ДП "Завод ім. Малишева", ДП "Харківський завод електроапаратури", ДП УДПІ "Укрміськбудпроект", ДП "Лікво" НАК "Нафтогаз України", ТОВ "Фірма "Рогань", ВАТ "АТ "НДІРВ" досягла 52,9 млн.грн. Окрім того, ці підприємства заборгували місцевим бюджетам 31,3 млн.грн. податку на прибутки фізичних осіб.

Як уточнили "SQ" у відділі масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Спецподаткової, щоб вирішити проблему заборгованості із зарплати, податківці ініціюють проведення спільних нарад в органах місцевого самоврядування тих регіонів, де розташовані боржники. "Ми спрямовуємо зусилля на те, щоб за рахунок погашення заборгованості із зарплати була погашена і заборгованість з податку з порибутків фізосіб. На наради запрошуються також представники Пенсійного фонду та прокуратури", - відзначили у відділі роз'яснювальної роботи.

Довідка "SQ". На обліку в Спецподатоквій складаються 229 платників податків. Серед клієнтів СДПІ - ПрАТ "Філіп Морріс Україна", статутне територіально-галузеве об'єднання "Південна залізниця", ВАТ "Турбоатом", ЗАТ "Завод "Південкабель", ДП "Завод "Електроважмаш", ДП "Харківський завод електроапаратури", КП "Харківські теплові мережі",  ДП "Завод ім.Малишева", а також низка банків Харкова.