Заборгованість зі сплати податку з прибутків фізичних осіб клієнтів Спеціалізованої ДПІ з роботи з великими платниками податків (СДПІ КНП) в м. Харкові на 1 червня становила 51,7 млн.грн. Про це повідомили "SQ" у СДПІ КНП. Серед боржників - Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, ДП "Завод ім.Малишева", ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка", КП "Міськелектротранс" та ДП "Харківський завод електроапаратури". Загальна заборгованість із зарплати на 1 червня клієнтів СДПІ склала 54,7 млн.грн. При цьому відомо, що заводи зменшують заборгованість із зарплати. Наприклад, авіазавод протягом червня повністю погасив заборгованість із зарплати (близько 16 млн.грн.).

За інформацією СДПІ, на обліку в інспекції перебуває 18 підприємств, на яких рівень середньомісячної заробітної плати нижче встановленого мінімального розміру. "Це грубе порушення конституційних гарантій прав трудящих на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, на своєчасне одержання винагороди за свою роботу", - відзначили в СДПІ.

Довідка "SQ". Як повідомили в СДПІ, з 1 липня розмір мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму на одну працездатну особу в розрахунку на місяць становить 888 грн. відповідно до ст. 52 і 53 Закону України від 27.04.2010 року № 2154-VІ "Про Державний бюджет України на 2010 р.".