ДП "Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка" виконує контракти на загальну суму 32 млн.грн. Про це 13 квітня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. "Завод затребуваний і може жити і працювати. Читаючи стрічки новин про ситуацію на заводі, потенційні замовники підприємства можуть подумати, що завод непрацездатний, але це не так", - заявив заступник губернатора.

За його словами, зокрема, виконується контракт на постачання комплектуючих для танків "Оплот" (на 12 млн.грн.), за програмою "Булат" для Міноборони (на 4,75 млн.грн.), а також у рамках іракського контракту з КП "Харківське КБ з машинобудування ім.Морозова" (11,4 млн.грн.).

Як зазначив головний інженер заводу Василь Лунін, постачання систем управління для "Оплотів" розраховане до 2013 р. - середини 2014 р. "Виконання замовлення тільки починається. Це дуже перспективний контракт, який може бути продовжений для постачання замовникам в інших країнах", - зазначив В.Лунін.

Він також повідомив, що влітку 2011 р. був підписаний контракт з "Укрспецекспортом", який передбачає постачання запчастин і комплектуючих для раніше поставленої техніки і послуги із забезпечення її дієздатності. "Для виконання контрактів є необхідні фахівці та обладнання", - заявив головний інженер.

За його словами, є перспектива щорічно виробляти кросового обладнання для телекомунікаційних станцій на 3 млн.грн., а також різні світильники, в тому числі і для міського господарства. "Але над цим напрямком треба працювати", - заявив В.Лунін.

Довідка "SQ". Завод ім.Шевченка виробляє телефонні станції, системи управління для спецтехніки й енергооб'єктів. У 1992-1997 рр. на заводі освоїли серійне виробництво електронних систем, приладів, блоків та датчиків, призначених для використання в різних видах бронетанкової техніки.